Χοιρινή πανσέτα

Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές για μικρούς και μεγάλους είναι η Χοιρινή πανσέτα. Ένα γρήγορο γεύμα, ιδανικό για όλες τις γιορτές μας. Μια κλασική συνταγή για λαχταριστό χοιρινό με αγνά υλικά. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Χοιρινή πανσέτα

Υλικά

Για την συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

5 κιλά Χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο
Λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
1 σκόρδο
1 κουτάλι σούπας μουστάρδα

Χοιρινή πανσέτα

Εκτέλεση

Χαράζουμε την πανσέτα με ένα κοφτερό μαχαίρι, την επάνω της πλευρά ( το λίπος) και την αλοίφουμε με τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και το σκόρδο και την ψήνουμε σε ταψί πάνω σε μια σχάρα για να πέφτουν τα λίπη καθώς θα ψήνεται. Ξεκινάμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζουμε στους 190 θέλει περίπου ένα τρίωρο. Η χοιρινή πανσέτα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε. Εναλλακτικά μέσα στο ταψί που πέφτουν τα ζουμιά της μπορούμε να βάλουμε πατάτες για συνοδευτικό.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.