Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα

Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα με άρωμα πορτοκαλιού. Μέσα στον οργασμό των ετοιμασιών για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχουμε να ετοιμάσουμε και την βασιλόπιτα μας, τί πιο εύκολο από μια βασιλόπιτα τσουρέκι που δεν θέλει ζύμωμα αλλά και ούτε άγχος για το πότε θα γίνει. Αν και πρόκειται για μια ομολογουμένως απλή συνταγή, μερικές μικρές παραλλαγές μπορούν πάντα να προσδώσουν ένα διαφορετικό άρωμα γεύσης και εμφάνισης στο τελικό μας αποτέλεσμα. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα

Υλικά

Για τη Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

600 γρ. αλεύρι τσουρεκιού
180 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
40γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 1/2 φακελάκι ξερή
200 μλ. γάλα
100γρ. βούτυρο
Λίγο αλάτι
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 βανίλια
2κ.γ. μαχλέπι
1κ.γ. κακουλέ
1 κουβερτούρα
Άχνη ζάχαρη

Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ζάχαρη, τη βανίλια το μαχλέπι, τον κακουλέ και ανακατεύουμε. Μέσα στο ζεστό γάλα διαλύουμε την μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το ζεστό βούτυρο και το μείγμα της μαγιάς μέσα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ενσωματωθούν, να μην βλέπουμε αλεύρι. Κλείνουμε το τάπερ ή το μπόλ αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βλέπουμε ότι ακόμη και στο ψυγείο έχει φουσκώσει. Κατεβάζουμε την ζύμη ζυμώνοντας την λίγο, αδειάζουμε στην φόρμα όπου θα περιμένουμε 2-3 ώρες να φουσκώσει(ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου) αλείφουμε την επιφάνια με αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Μόλις κρυώσει τελείως η Βασιλόπιτα τσουρέκι χωρίς ζύμωμα ρίχνουμε την κουβερτούρα από πάνω, απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε να παγώσει. Τέλος για το στολισμό μια εύκολη λύση είναι να εκτυπώσουμε την ημερομηνία και κάποιο χριστουγεννιάτικο σχέδιο να το κόψουμε και να αχνίσουμε την βασιλόπιτα. Σας εγγυούμαστε για το αποτέλεσμα και τα αρώματα που θα γεμίσουν το σπιτικό σας θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Ευχόμαστε να έχετε μια υπέροχη χρονιά γεμάτη χαμόγελα με πολλές δημιουργίες και φυσικά με υγεία και αγάπη.

 Συμβουλές Μαγειρικής

Για καλύτερο αποτέλεσμα ψήνουμε στον αέρα και όχι στο γκριλ.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2022

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.