Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ
Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ με άρωμα πορτοκαλιού. Αν και πρόκειται για μια ομολογουμένως απλή συνταγή, μερικές μικρές παραλλαγές μπορούν πάντα να προσδώσουν ένα διαφορετικό άρωμα γεύσης και εμφάνισης στο τελικό μας αποτέλεσμα. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη Βασιλόπιτα κεικ πορτοκάλι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φακ. μπέικιν
250 μλ. σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
2 πορτοκάλια βρασμένα και αλεσμένα ολόκληρα
1 κουβερτούρα
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και τα δύο πορτοκάλια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν πουρές. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε το μπέικιν το αλάτι και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τον πολτό από τα πορτοκάλια. Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ ρίχνουμε την κουβερτούρα από πάνω, απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε να παγώσει. Τέλος για το στολισμό μια εύκολη λύση είναι να εκτυπώσουμε την ημερομηνία και κάποιο χριστουγεννιάτικο σχέδιο να το κόψουμε και να αχνίσουμε την βασιλόπιτα. Σας εγγυούμαστε για το αποτέλεσμα και τα αρώματα που θα γεμίσουν το σπιτικό σας θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Ευχόμαστε να έχετε μια υπέροχη χρονιά γεμάτη χαμόγελα με πολλές δημιουργίες και φυσικά με υγεία και αγάπη.
Συμβουλές Μαγειρικής
Για καλύτερο αποτέλεσμα ψήνουμε στον αέρα και όχι στο γκριλ.
Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.
Cookings © 2023