Πανακότα Βανίλια με Μαρμελάδα Κυδώνι

Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για πανακότα βανίλια με σπιτική μαρμελάδα κυδώνι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Θέλει μόνο 5 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Πανακότα Βανίλια με Μαρμελάδα Κυδώνι - Vanilla Panna Cotta with Quince Jam

Πανακότα Βανίλια με Μαρμελάδα Κυδώνι

Υλικά

Για τη συνταγή πανακότα βανίλια, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

500 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
200 γρ. γάλα
3 κουτ. (σούπας) ζάχαρη
Άρωμα ή βανίλια
6 φύλλα ζελατίνη (12 γρ.)
Μαρμελάδα κυδώνι

Εκτέλεση

Βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα σε μια κατσαρόλα να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Στίβουμε τις ζελατίνες με το χέρι, τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Στρώνουμε μεμβράνη στην φόρμα που θα το τοποθετήσουμε για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα και την γεμίζουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφήξει και σερβίρουμε με μαρμελάδα κυδώνι από πάνω. Αυτό ήταν το γλυκό πανακότα βανίλια είναι έτοιμο για δοκιμή.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.