Τυροπιτάκια αφρός

Τα τυροπιτάκια αφρός είναι μια συνταγή που αγαπώ ιδιαίτερα, νομίζω ότι είναι η πιο αφράτη ζύμη που έχω κάνει και τα παιδιά την λατρεύουν. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για την γέμιση όπως με λουκανικάκια, με τυρί και με κιμά. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Τυροπιτάκια αφρός

Υλικά

Για τα πιτάκια μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 ποτήρια γάλα (χλιαρό)
1 ποτήρι νερό ανθρακούχο
1 ποτήρι λάδι
2 αυγά
1 κουτάλι (σούπας) αλάτι
Μισό κουτάλι (γλυκού) ζάχαρη
40 γρ. μαγιά νωπή ή ενάμιση φακελάκι ξερή
750 γρ. αλεύρι
500 γρ. τυρί φέτα ή 2 πακέτα λουκανικάκια

Τυροπιτάκια αφρός

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και τη μαγιά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και κατόπιν παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε σε λωρίδες ή με ένα ποτήρι σε κύκλους και τα γεμίζουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν και πριν να τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 200 για περίπου 20-25 λεπτά και τα πιτάκια μας είναι έτοιμα.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.