Σπιτικό γιαούρτι σε βάζο
Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να κάνουμε σπιτικό γιαούρτι σε βάζο που αποθηκεύουμε τις σάλτσες και τις μαρμελάδες μας. Γίνεται πολύ νόστιμο ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για το γιαούρτι, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
φρέσκο γάλα
γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
βάζα από σάλτσα
Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα αφήνουμε το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 36 βαθμών ή όταν βάζουμε το μικρό μας δάκτυλο μέσα να μετρήσουμε ως το 10 και να μην καούμε. Αλοίφουμε τα βάζα με το γιαούρτι, ένα πινέλο θα μας βοηθήσει, και προσθέτουμε το γάλα που έχει έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι τους και και σκεπάζουμε με μία κουβέρτα για 4 ώρες. Τέλος ξεσκεπάζουμε τα βάζα και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Το σπιτικό γιαούρτι σε βάζο θα σας ενθουσιάσει και πιστέψτε με δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά άσε που θα καταναλώνετε και τα γάλατα που έχουν μείνει.
Ανάλωση κατά προτίμηση εντός 2 εβδομάδων, καλή σας επιτυχία!!!
Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.
Cookings © 2023