Σπιτικό φιστικοβούτυρο
Ένας αγαπημένος μου ξηρός καρπός του είναι το φιστίκι, έτσι σκέφτηκα να φτιάξω φυστικοβούτυρο σπιτικό που είναι το αγαπημένο του γιού μου. Γίνεται πολύ νόστιμο ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, μπισκότα και τσίζκεικ. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για το σπιτικό φιστικοβούτυρο, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
2 κιλά βερίκοκα ώριμα
260 γ.ρ. φιστίκι ανάλατο και άψητο
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύγης
Ρίχνουμε σε ένα μούλτι τα φιστίκια με το λάδι και το αλάτι και ξεκινάμε να αλέθουμε μέχρι να γίνει αλοιφή (περίπου 10 λεπτά). Βάζουμε στο τέλος και το μέλι και χτυπάμε για λίγο να ανακατευτεί. Τοποθετούμε σε βάζο και αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με όποιο ξηρό καρπό μας αρέσει. Τί περιμένετε λοιπόν πάρτε καλές πρώτες ύλες και φτιάξτε φυστικοβούτυρο στο σπίτι.
Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.
Cookings © 2023