Ρύζι με Ρόδι

Το ρόδι είναι γνωστό όχι μόνο για τις ευεργετικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και για την ιδιαίτερη γεύση και τα αρώματα που μπορεί να προσδώσει σε ένα γεύμα. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι για ένα τέλειο συνοδευτικό, οπότε ρύζι με ρόδι λοιπόν. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Ρύζι με Ρόδι - Pomegranate Rice

Ρύζι με Ρόδι

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
Μισό ποτήρι αμύγδαλα
1 ποτήρι σπόρους ροδιού
2 κουτάλια (γλυκού) αλάτι
Πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Μισό ποτήρι λάδι
4 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι με τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος βάζουμε τα σποράκια ροδιού και το βάζουμε στη φόρμα του κεικ μέχρι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Αυτό ήταν το ρύζι με ρόδι είναι έτοιμο.

 Συμβουλές Διατροφής

Το ρόδι επιδρά θετικά στη μείωση του λίπους.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2021

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.