Μαρμελάδα Κυδώνι

Ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα του φθινοπώρου είναι το κυδώνι, σπιτική μαρμελάδα κυδώνι λοιπόν για σήμερα. Γίνεται πολύ νόστιμη ενώ μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα και τσίζκεικ. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Μαρμελάδα Κυδώνι - Quince Jam

Μαρμελάδα Κυδώνι

Υλικά

Για τη συνταγή μαρμελάδα κυδώνι, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 κιλό κυδώνια
600 γρ. ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
1/2 ποτύρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κυδώνι στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε. Τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Έπειτα τα περνάμε από τον τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουν με μισό ποτύρι νερό και την ζάχαρη μέχρι να δέσει.

Μαρμελάδα Κυδώνι - Quince Jam

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι. Για να την αποθηκεύσουμε την ρίχνουμε ζεστή μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η μαρμελάδα κυδώνι είναι έτοιμη και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

 Μικρές Συμβουλές Μαγειρικής

Μπορείτε να βράσετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε αρκετό νερό για να φτιάξετε ζελέ.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.