Ψωμί στον ξυλόφουρνο

Σπιτικό ψωμί που γίνεται χωρίς κόπο και χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα, λίγο υπομονή θέλει αλλά η γεύση του είναι εκπληκτική. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Ψωμί στον ξυλόφουρνο

Υλικά

Για το σπιτικό ψωμί μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 κιλό αλεύρι
600 γρ. νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 40γρ. νωπή
1 κουτάλι (γλυκού) ζάχαρη
1 κουτάλι (σούπας) αλάτι
2 κουτάλι (σούπας) ελαιόλαδο

Ψωμί στον ξυλόφουρνο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο νεράκι και έπειτα την προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη, μόλις πάρει όλο το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά από περίπου 40 λεπτά το ξεφουσκώνουμε καλά και το ξανά αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει το ξανά ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε τα ψωμάκια μας. Τα τοποθετούμε σε φόρμες ή σε ταψιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μια τελευταία φορά ( να διπλασιαστούν σε όγκο) και τα ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στους 190-200 βαθμούς. Αυτό ήταν το σπιτικό ψωμί μας είναι έτοιμο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.