Μαρμελάδα Ρόδι

Μαρμελάδα ρόδι, άλλος ένας τρόπος που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ρόδια σας. Το χρώμα της είναι φανταστικό και η γεύση της γλυκόξυνη. Ιδανική για επικάλυψη τσιζκέικ. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Μαρμελάδα Ρόδι - Pomegranate Jam

Μαρμελάδα Ρόδι από Ρόδι

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 κιλό σπόρια από ρόδι
800 γρ. ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ρόδια στη μέση, τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Κρατάμε το ρόδι στην παλάμη μας και χτυπάμε την φλούδα με μια κουτάλα για να πέσουν τα σπόρια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν και μόλις ασπρίσει το ρόδι το ρίχνουμε σε τρυπητό και ζουλάμε τα σπόρια να βγει η σάρκα τους.

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το ζουμί και την σάρκα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Το λεμόνι το προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος. Για να την αποθηκεύσουμε την ρίχνουμε ζεστή μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε,τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η μαρμελάδα ρόδι είναι έτοιμη και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.