Πασχαλινό τσουρέκι

Λίγες μόνο ώρες πριν την Ανάσταση και ενώ το πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει ζυμώνουμε το πασχαλινό τσουρέκι μας να μοσχομυρίσει το σπίτι μας. Περισσότερες συνταγές και ιδέες για το Πάσχα μπορείτε να βρείτε εδώ. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά

Για το πασχαλινό τσουρέκι μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
180 γρ. ζάχαρη και 120 γρ. βούτυρο
200 γρ. νερό
40 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 δάκρυ μαστίχα Χίου
3 αυγά

Πασχαλινό τσουρέκι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα αυγά, τη ζάχαρη , τα αρωματικά και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

Μόλις φουσκώσει το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο τυλίγουμε στο σχήμα που μας αρέσει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο μας φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές και ιδέες για το Πάσχα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πασχαλινό Τσουρέκι - Easter Brioche

 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Η ομάδα του cookings.gr σας εύχεται,

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.