Μπαμπαδάκια

Μπαμπαδάκια λοιπόν, το αγαπημένο γλυκό του συζύγου μου, μετά από τόσα χρόνια που έχω την σελίδα αποφάσισα να την ανεβάσω. Ότι πρέπει για κέρασμα σε γιορτές και γενέθλια. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας.

Μπαμπαδάκια

Υλικά

Για την ζύμη θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
2 κ.σ. ζάχαρη
250ml γάλα
25 γρ. μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. λάδι
2 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

Υλικά

Για το σιρόπι και την γέμιση θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι ρούμι
1 βανίλια
μαρμελάδα βερίκοκο για την επάλειψη
500γρ. κρέμα γάλακτος για την γέμιση

Μπαμπαδάκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
-Σ’ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
Αδειάζουμε το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ρούμι.
-Βουτάμε τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω, για να σιροπιαστούν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου.
Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ. Στο τέλος αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Στολίζουμε με χρωματιστά κερασάκια μαρασκίνο και είμαστε έτοιμοι.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.