Μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη

Η Μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Ιδανικό για μπουφέ τον καιρό της νηστείας. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη

Υλικά

Για τη βάση της μηλόπιτας μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

200 γρ. σπορέλαιο
500 γρ. Αλεύρι μαλακό
200 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
το χυμό και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια (200γρ.)
μια πρέζα. αλάτι

Για τη γέμιση μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

4 μήλα πράσινα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1 χούφτα καρύδια (100γρ.)

Μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το αλάτι και το μπέικιν σε λοφάκι. Κάνουμε λακκούβα µε τα δάχτυλά µας. Βάζουµε μέσα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα. Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε να ενωθούν λίγο λίγο και γύρω γύρω παίρνουμε το αλεύρι μέσα στα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά και έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης αφού πρώτα χοντροκόψουμε τα καρύδια.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μισή ζύμη κουταλιά κουταλιά. Απλώνουμε την γέμιση και ξαναστρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω κουταλιά κουταλιά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά περίπου και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.