Μαρμελάδα Βερίκοκο

Ένας αγαπημένος μου καρπός του καλοκαιριού είναι το Βερίκοκο, έτσι κάθε χρόνο φτιάχνω Μαρμελάδα Βερίκοκο. Γίνεται πολύ νόστιμη ενώ μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα, τσίζκεικ και φυσικά στον Μπαμπά. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Υλικά

Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

2 κιλά βερίκοκα ώριμα
1300 γρ. ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
1 φλυτζάνι νερό

Πλένουμε τα βερίκοκα καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη. Μόλις μαλακώσουν τα ζουλάμε με την κουτάλα και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ή αν έχετε θερμόμετρο μέχρι τους 107 βαθμούς. Προσέχουμε μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Στο τέλος εάν την θέλουμε λεία την αλέθουμε με το μπίμερ ή στο μούλτι.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι. Για να την αποθηκεύσουμε την ρίχνουμε ζεστή μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η μαρμελάδα Βερίκοκο είναι έτοιμη και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.