Μαρμελάδα Κάστανο

Ένας αγαπημένος μου καρπός του φθινοπώρου είναι το κάστανο, στο χωριό που κατοικούμε, την Μικρόπολη, έχουμε ένα παραμυθένιο καστανόδασος στο οποίο πηγαίνουμε με τις οικογένιές μας και συλλέγουμε αυτόν τον πεντανόστιμο καρπό. Έτσι φέτος αποφάσισα να φτιάξω σπιτική μαρμελάδα κάστανο. Γίνεται πολύ νόστιμη ενώ μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα, τσίζκεικ και φυσικά στα πασχαλινά μας τσουρέκια. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Υλικά

Για τη μαρμελάδα κάστανο, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

2 κιλά κάστανα
ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
νερό

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κάστανα στη βάση τους και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει για 10 λεπτά. Έπειτα καθαρίζουμε τα κάστανα από το εξωτερικό τους κέλυφος και από την φλούδα που έχουν μέσα. Τα ξαναβράζουμε με νερό ίσα να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε. Ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι προσθέτουμε και την ζάχαρη, η αναλογία είναι για 4 κούπες πολτό 2 κούπες ζάχαρη. Βάζουμε τον πολτό και την ζάχαρη πάλι στην κατσαρόλα με 1-1/2 ποτήρι νερό να βράσουν μέχρι να δέσει ή αν έχετε θερμόμετρο μέχρι τους 107 βαθμούς. Προσέχουμε μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι. Για να την αποθηκεύσουμε την ρίχνουμε ζεστή μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η μαρμελάδα κάστανο είναι έτοιμη και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.