Λικέρ Κυδώνι με Γαρύφαλλο

Το λικέρ κυδώνι είναι μία από τις πολλές συνταγές που μπορείς να κάνεις εκτός από το κλασικό κέικ και μαρμελάδα. Το σπιτικό λικέρ κυδώνι γίνετε εύκολα, γρήγορα και είναι γευστικότατο. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Λικέρ Κυδώνι με Γαρύφαλλο - Liqueur Quince with Cloves

Λικέρ Κυδώνι με Γαρύφαλλο

Υλικά

Για τη συνταγή λικέρ κυδώνι, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 κιλό κυδώνια
1/2 κιλό ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
5 καρφάκια γαρύφαλλο (μοσχοκαρφιά)
1 λίτρο νερό
Αλκοόλ ή τσίπουρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα τοποθετούμε σε γάστρα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το νερό τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την γάστρα. Ψήνουμε στους 160 μέχρι να ψηθούν τα κυδώνια και να γίνει κόκκινο το ζουμί τους, περίπου 2 ώρες.

Στραγγίζουμε το ζουμί και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζυγίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε το αλκοόλ σε αναλογία 1 λίτρο ζουμί – 1/2 αλκοόλ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για άλλες 2 εβδομάδες και το λικέρ κυδώνι είναι έτοιμο, στην υγειά σας!

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2021

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.