Κρουασανάκια τσουρεκιού

Ποιός δεν αγαπάει τα κρουασανάκια ειδικά στο στο πρωινό του με γέμιση μαρμελάδα ή ότι άλλο επιθυμεί. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κρουασανάκια τσουρεκιού. Συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια μπορείτε να βρείτε εδώ. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Κρουασανάκια τσουρεκιού

Υλικά

Για την συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
160 γρ. ζάχαρη και 70 γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα και 100 γρ. νερό
40 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αυγά

Κρουασανάκια τσουρεκιού

Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα αυγά , τα αρωματικά και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα και τα κόβουμε ακτινωτά για να πάρουν τριγωνικό σχήμα και έπειτα τα ρολάρουμε από την φαρδιά τους πλευρά μέχρι να σχηματίσουμε ένα κρουασανάκι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο μας φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές και ιδέες για το Πάσχα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.