Κριθαρότο με καλαμάρι

Για τους λάτρεις του θαλασσινού μεζέ και του ούζου το κριθαρότο με καλαμάρι είναι ότι χρειάζεται. Επίσης είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα για την περίοδο της νηστείας. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Κριθαρότο με καλαμάρι

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

4 καλαμάρια μεγάλα
250 γρ κριθαράκι μεσαίο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1-2 πιπεριές κόκκινες
2 ντομάτες
Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
λάδι
3-4 φλυτζ. νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Τα κεφάλια τους τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ξεκινάμε να σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα καλαμάρια αφού τα έχουμε κόψει σε ροδέλες πρώτα και έπειτα το κριθαράκι και τον αστεροείδη γλυκάνισο τέλος σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε προσθέτοντας το ζεστό νερό κουταλιά κουταλιά όπως το ριζότο. Μόλις απορροφήσει όλο το υγρό αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και το κριθαρότο μας είναι έτοιμο.
Η αναλογία νερού με κριθαράκι συνήθως είναι 1:3 ανάλογα το ζυμαρικό.
Εάν δεν είμαστε σε καιρό νηστείας λίγο πριν το αποσύρουμε από την φωτιά βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.