Κόλλυβα με ρόδι

Αν και τα γνωρίσαμε μέσα από τα μνημόσυνα και τις κηδείες τα Κόλλυβα με ρόδι είναι μια υγιεινή λύση για ένα γλυκό σνακ ή ακόμη και για πρωινό. Το ρόδι είναι γνωστό όχι μόνο για τις ευεργετικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και για την ιδιαίτερη γεύση και τα αρώματα που μπορεί να προσδώσει σε ένα γεύμα. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το συνδυάσουμε με τα Κόλλυβα και τους ξηρούς καρπούς. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Κόλλυβα με ρόδι

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

2 ποτήρια σιτάρι για κόλλυβα
10 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι αμύγδαλα και καρύδια
1/2 φλυτζάνι σπόρους ροδιού
1 κουτάλια (γλυκού) αλάτι
1/4 κ.γ. κανέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3κ.σ. σουσάμι ψημένο
1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλυτζάνι σταφίδες

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το σιτάρι για 2-3 ώρες πριν το βράσουμε. Για την δική μου ευκολία έβρασα το σιτάρι με τα 10 ποτήρια νερό στην χύτρα για 40 λεπτά και μετά έβγαλα τον ατμό, το στράγγισα και το ξέπλενα καλά. Εάν δεν έχετε χύτρα το βράζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να φουσκώσει, όχι όμως να λαπαδιάσει. Έπειτα τοποθέτησα σε στραγγιστήρι όλο το βράδυ σκεπασμένο με μια πετσέτα να στεγνώσει καλά. Σε ένα ωραίο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την ζάχαρη και την μισή φρυγανιά, και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε καλά την επιφάνια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και καλύπτουμε με την ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε να το πάμε στην εκκλησία να το διαβάσει ο παπάς το στολίζουμε με ολόκληρους ξηρούς καρπούς και σπόρους από ρόδια. Πριν τα καταναλώσουμε ανακατεύουμε καλά να πάει η ζάχαρη παντού και τα κόλλυβα με ρόδι είναι έτοιμα. Καλή σας επιτυχία!!!

Συμβουλές Διατροφής

Το ρόδι επιδρά θετικά στη μείωση του λίπους.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2023

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.