Ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα του φθινοπώρου είναι το κυδώνι, σπιτικό Κυδώνι γλυκό του κουταλιού λοιπόν για σήμερα. Γίνεται πολύ νόστιμο ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα και τσίζκεικ. Μια συνταγή που μου έδωσε η γιαγιά μου Ευμορφία η οποία μου έμαθε να αγαπώ αυτό το φρούτο. Μην ξεχνάτε ότι οι παραδοσιακές συνταγές και ειδικά αυτές που έχουμε από τις παλαιότερες γενιές είναι οι καλύτερες και πιο υγιεινές. Τι περιμένετε λοιπόν εμπρός φορέστε την ποδίτσα σας και βάλτε την φαντασία σας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Κυδώνι γλυκό

Κυδώνι γλυκό

Υλικά

Για τη συνταγή κυδώνι γλυκό, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

3 κιλά κυδώνια
3 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι τον χυμό
3 κλαδάκια αρμπαρόριζα
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κυδώνι στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε. Τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Έπειτα τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη ή από το μηχάνημα για πατάτες τηγανιτές και τα βάζουμε να βράσουν με το ποτήρι νερό και την ζάχαρη μέχρι να δέσει.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Για να το αποθηκεύσουμε το ρίχνουμε ζεστό μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Το κυδώνι γλυκό είναι έτοιμο και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

 Μικρές Συμβουλές Μαγειρικής

Μπορείτε να βράσετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε αρκετό νερό για να φτιάξετε ζελέ.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2022

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.