Μπεκρή Μεζές

Μπεκρή μεζές, α ιδανικός μεζές για μπύρα, κρασί ή ούζο. Γίνεται και με κρέας απλά με το λουκάνικο δεν θέλει πολύ μαγείρεμα. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Μπεκρή Μεζές - Greek Sausage Appetizer

Μπεκρή Μεζές

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

5 λουκάνικα χωριάτικα
2 κομμάτια πράσο (μόνο το άσπρο)
2 Πιπεριές χρωματιστές
1 κουτί σάλτσα
1 ποτήρι ρετσίνα ή κρασί
1 φέτα χοντρή κεφαλοτύρι σε κύβους
Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Μπεκρή Μεζές - Greek Sausage Appetizer

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και το πράσο σε ροδέλες. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα πράσα και τις πιπεριές. Σβήνουμε με την ρετσίνα και προσθέτουμε την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου, να εξατμιστούν τα υγρά του. Μόλις σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το τυρί και σερβίρουμε.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2021

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.