Βαρένικα

Σήμερα έχουμε μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή από τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό, είναι σχεδόν απίθανο να έχει βρεθεί κάποιος σε ποντιακό τραπέζι και μη φάει βαρένικα. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη συνταγή και ως ραβιόλι με γέμιση. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Βαρένικα - Ravioli Varenikis

Βαρένικα

Υλικά

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

500 γρ. αλεύρι
1 κουτάλι (γλυκού) αλάτι
200 γρ. λευκό τυρί ή μυζήθρα
Νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα ή δύο στρόγγυλα φύλλα. Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους, τοποθετούμε μέσα το τυρί και κλείνουμε. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τα βγάζουμε.

 Συμβουλές Μαγειρικής

Μπορείτε να σερβίρετε με λιωμένο βούτυρο.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2020

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.