Φανουρόπιτα

Εύκολη Φανουρόπιτα για να τις 27 Αυγούστου που γιορτάζει η χάρη του. Εμεις στα μέρη μας την φτιάχνουμε για υγεία και όχι για να βρούμε κάτι χαμένο. Μην αποκαλύψετε στα παιδιά σας τα υλικά μόνο από την μυρωδιά θα ξετρελαθούν, θα τους θυμίσει μελομακάρονα. Εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Φανουρόπιτα

Υλικά

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 πορτοκάλι ξύσμα
1 φλ. Τσαγιού χυμό πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
2 κουτάλια (γλυκού) μπέικιν πάουντερ
1 κουτάλι (γλυκού) σόδα μαγειρικής
2 κουτάλι (γλυκού) κανέλα
1 κουτάλι (γλυκού) γαρίφαλλο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσαγιού λάδι
100 γρ. Σταφύδες (προαιρετικά)
100 γρ. Καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι να λιώσει και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου. Αυτή ήταν η Φανουρόπιται έτοιμη για δοκιμή.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

4 Σχόλια

  • Ελένη
    23.08.2016 5:42 μμ

    Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή φαίνεται! Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα το δοκιμάσω τι ταψί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;

    • Evmorfia Papadopoulou
      23.08.2016 7:05 μμ

      Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου συνήθως χρησιμοποιώ 30 εκ ταψί όμως μπορείς και σε μεγαλύτερο απλά θα γίνει πιο λεπτή και θα την ψήσεις λιγότερη ώρα. Καλή σου επιτυχία.

      • Ελένη
        25.08.2016 10:47 πμ

        Ευχαριστώ πολύ! Μερικές ακόμα ερωτήσεις από μια αρχάρια: Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αλεύρι (όπως για το κεικ) που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε; Σε ποιο επίπεδο του φούρνο είναι καλό να βάλουμε το ταψί; Για τον στολισμό την άχνη την ρίχνουμε όταν είναι ζεστή η πίτα; Ευχαριστώ και πάλι!

        • Evmorfia Papadopoulou
          25.08.2016 12:25 μμ

          Καλησπέρα Ελένη, το αλεύρι που λέω στην συνταγή είναι το απλό άσπρο που υπάρχει σε όλα τα σούπερ. Μπορείς να βάλεις και αυτό που φουσκώνει μόνο του απλά θα αφαιρέσεις το μπέικιν. Εγώ ψήνω στο πρώτο επίπεδο στις αντιστάσεις και την άχνη πάντα την βάζουμε σε κρύο γλυκό γιατί αλλιώς λιώνει. Καλή σου επιτυχία!!!

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.