Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Πορτοκάλι

Μια πολίτικη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με ποσρτοκάλι που τόσο αρέσει στους μικρούς και τους μεγάλους. Ένα ιδιαίτερα υγειινό και θρεπτικό επιδόρπιο που τρώγετε χωρίς τύψεις. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Πορτοκάλι - Semolina Orange Cake Halvah

Υλικά

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλλα
Ξύσμα πορτοκάλι

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Πορτοκάλι - Semolina Orange Cake Halvah

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σκούρο χρυσό. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσει για 8 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει και το βάζουμε στη φόρμα του κεικ σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Ο χαλβάς με σιμιγδάλι είναι έτοιμος.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2019

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.