Πασχαλινό Τσουρέκι σε Παραδοσιακό Φούρνο

Λίγες μόνο ώρες πριν την Ανάσταση και ενώ το πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει, σκεφτήκαμε γιατί όχι να ζυμώσουμε και να ψήσουμε το πασχαλινό τσουρέκι στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο στην αυλή του σπιτιού μας. Αν περνάτε τις διακοπές σας αυτές τις μέρες στο χωριό όλο και κάποιος φίλος σας θα έχει στην αυλή του έναν τέτοιο φούρνο. Περισσότερες συνταγές και ιδέες για το Πάσχα μπορείτε να βρείτε εδώ. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 It’s all Greek to you?

No worries, read also in English.

Πασχαλινό Τσουρέκι - Easter Brioche

Πασχαλινό Τσουρέκι σε Παραδοσιακό Φούρνο

Υλικά

Για το πασχαλινό τσουρέκι μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
160 γρ. ζάχαρη και 70 γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα και 100 γρ. νερό
40 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αυγά

Πασχαλινό Τσουρέκι - Easter Brioche

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα αυγά , τα αρωματικά και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

Μόλις φουσκώσει το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο τυλίγουμε στο σχήμα που μας αρέσει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο παραδοσιακό μας φούρνο. Αν δεν διαθέτετε παραδοσιακό φούρνο τότε μπορείτε να ψήσετε στον φούρνο της κουζίνας σας στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές και ιδέες για το Πάσχα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πασχαλινό Τσουρέκι - Easter Brioche

 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Η ομάδα του cookings.gr σας εύχεται,

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2021

4 Σχόλια

  • Σοφια
    11.04.2015 6:25 μμ

    Πραγματικά φαίνονται τελειά! Ειναι η συνταγη για τα ψωμακια κανελας;Φουσκωσαν πολύ ωραία!

    • Evmorfia Papadopoulou
      12.04.2015 12:54 πμ

      Σοφία μου είναι η ίδια συνταγή με τα ψωμάκια κανέλας,το μυστικό για το φούσκωμα είναι να έχεις τα υλικά όλα ζεστά και να περιμένεις να φουσκώσουν καλά.Καλή επιτυχία.

  • Ελίζα
    26.04.2016 9:45 μμ

    Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! Μήπως γίνεται η δοσολογία σε γραμμάρια να ήταν αντίστοιχα και σε κούπες;

    • Evmorfia Papadopoulou
      27.04.2016 1:58 μμ

      Ευχαριστώ πολύ Ελίζα μου όντως είναι εύκολη και πάντα πετυχαίνει. Όσο για την αντιστοιχία σε κούπες είναι: 3/4 κούπας ζάχαρη, 4 1/2 κούπας αλεύρι 1/3 κ. νερό, 1/3 κ. γάλα το βούτυρο έχει γραμμάρια επάνω οπότε τα βλέπεις. Να ξέρεις ότι στη ζαχαροπλαστική είναι καλύτερο να μετράς με ζυγαριά γιατί κούπα από κούπα διαφέρει.Καλή σου επιτυχία και καλό Πάσχα!!!

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.