Ταρτάκια ροδάκινου

Ταρτάκια ροδάκινου, ένα δροσερό γλυκό που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Ιδανικό για μπουφέ. Τι περιμένουμε λοιπόν, εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Ταρτάκια ροδάκινου

Ταρτάκια ροδάκινου

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

150 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Αλεύρι μαλακό
1κ.γ. Ζάχαρη
1 Αυγό
1-2 κ.σ. νερό
1κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1 κρέμα στιγμής βανίλια
330 γρ. γάλα
1 κονσέρβα ροδάκινο ή 500 γρ. φρέσκα ροδάκινα
1 σακουλάκι ζελέ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το αλάτι σε λοφάκι. Κάνουμε λακκούβα µε τα δάχτυλά µας. Βάζουµε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό. Με τα ακροδάχτυλα τα ανακατεύουμε να ενωθούν λίγο λίγο και γύρω γύρω παίρνουμε το αλεύρι μέσα στα υλικά μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Προσθέτουµε το νερό και αρχίζουμε να ενώνουμε τη ζύμη. Όλα αυτά γίνονται µε γρήγορες κινήσεις. Ανάλογα µε τη θερμοκρασία ή την ξηρότητα του αλευριού μπορεί η ζύμη να χρειαστεί λίγο παραπάνω υγρό.

Ζυμώνουμε τη ζύμη στον πάγκο μέχρι να είναι απαλή η υφή της και την τυλίγουμε µε μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30΄.
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε κύκλους με ποτήρι. Τοποθετούμε σε φόρμα για καπ κεικς, βάζουμε όσπρια στη μέση και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα στιγμής να πήξει, την στρώνουμε στις βάσεις και αραδιάζουμε τα φρούτα. Φτιάχνουμε το ζελέ, περιμένουμε να κρυώσει και να αρχίζει να πήζει και το απλώνουμε στην επιφάνεια.

Με χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε να ακούσουμε τις απορίες ή απόψεις σας αλλά γιατί όχι και τις δικές σας ιδέες. Μη διστάσετε λοιπόν να αφήσετε κάποιο σχόλιο στη φόρμα πιο κάτω ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Σε περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρον το παρόν άρθρο και θέλετε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε αρχικά τους όρους χρήσης, τους οποίους θα βρείτε εδώ.

Cookings © 2018

Αφήστε Ένα Σχόλιο